Ахтопол

Град Ахтопол е разположен на скалист полуостров на брега на Черно море, в източното подножие на планината Странджа. Неговото землище е част от територията на Природен парк "Странджа". Доброто му местоположение, богатата природа, предлагаща съчетание от море, планина и тихи плажове, и изобилието от културно-исторически забележителности, благоприятстват да се развива като курортен център.

Централния плаж на град Ахтопол се намира на около 350 м. от Вила „Жани”. Плажната ивица е с дължина 2 км. Съчетанието между иглолистна гора, море, девствена природа и мекият климат правят този плаж и района около него уникален природен феномен. Тук водата е подходяща за къпане от май до октомври. Пясъка е златист и фин, морската вода в залива на плажа е спокойна и кристално прозрачна.

Плаж Ахтопол къмпинг Делфин
Предлагат се всички удобства на съвременния плаж – чадъри, шезлонги, заведения за хранене, дискотеки, и всякакви други плажни разнообразия като. Водни колела, джет, банан, водни ски, разходка с лодка и много други.

Плаж Силистар
На 11 км. южно от град Ахтопол, между село Синеморец и село Резово е отбивката за последния плаж преди границата с Турция. По около 1 км. черен път лакатушещ през гората се достига до обширен паркинг. От там се открива невероятната гледка към може би най-красивия залив по нашето черноморие. Плаж Силистар е с дължина на бреговата линия около 1 км. и средна широчина 70 м. В левия му край е река Силистар. Гората докосва златистата пясъчна ивица, а морето става постепенно дълбоко. Плиткото, топло море и нежния пясък правят плажа много популярен и посещаван.

Плаж Силистар е обявен за защитена местност през 1992 година. Защитени са брегът с интересни скали, пясъчната ивица и специфичната растителност. По дюните и скалите около Силистар гнездят редки и защитени птици, като:. Лешояд, скален орел, черен щъркел, кълвач, гълъб хралупар, бухал и други.

Бабин плаж
Бабиния плаж е не охраняем със едър пясък примесен с начупени мидени черупки и малки камъчета. Разположен е между централния плаж на Ахтопол и Ахтополското пристанище до „Гръцкото училище” в старата част на града. До него се стига за 5 минути пеша от Вила Жани Ахтопол.

Бабиния плаж е със северозападно изложение подходящ е и за гмуркане.

Плаж Делфин
Плаж Делфин е разположен в малък залив на Южното черноморие между село Варвара и град Ахтопол, в непосредствена близост до едноименния къмпинг. Стига се по 100-метрова отбивка на пътя до Ахтопол. Автомобилите се паркират на поляна над плажа, а оттам се спуска стръмна и тясна пътека.

Чистият въздух, златистият пясък, кристално бистрата морска вода и надвесилите се скали над морския бряг пленяват всеки, който се докосне до това вълшебно кътче!

На брега на морето се намира ресторант-бирария Делфин, предлагащ богато меню от рибни и национални ястия, разхладителни напитки и коктейли!